Asiakastarina: Lounea Oy

”Yllätti, mitä aikasäästöjä saimme Espinan luotsaaman Kasperi-sovelluksen myötä”

Valokuituyhteyksiä myyvällä Lounealla oli tarve saada käyttöomaisuuslaskenta helpommin ja monipuolisemmin seurattavaksi. Espina Oy ratkaisi ongelman käyttöomaisuussovellus Kasperin avulla.

”Meillä oli käynnissä järjestelmäprojekti, missä valikoitiin taloushallinnolle uutta kokonaisuutta. Tutkimme myös muita järjestelmiä, missä käyttöomaisuus olisi yksi tärkeä ominaisuus, päädyimme lopulta Espinan luotsaamaan Kasperiin. Saimme hyviä suosituksia muilta Espinan asiakkailta, joilla Kasperi oli jo ollut käytössä”, kertoo palvelun tilaaja talous- ja controller-toimintojen päällikkö Heli Kylmäniemi Lounealta. 

Lounean ja Espinan yhteistyö lähti käyntiin syksyllä 2018. Lounean taloushallinnossa oli haasteita raportoida käyttöomaisuutta, saada sieltä yksilöityjä tietoja ja myös jatkojalostaa tietoa. Lisäksi Lounealla tehtiin manuaalisia prosesseja, mitkä vaativat useamman henkilön työpäivän panoksen. 

Kasperin käyttöönotto sujui helposti

Käyttöomaisuustiedot siirrettiin aiemman ohjelman tuottamasta aineistosta Kasperiin Espinan toimesta. Kasperi täsmäytettiin kirjanpitoon ja verotukseen sekä tarkistettiin, että poistolaskenta jatkuu halutusti. Espinan konsultti hoiti käyttöönoton Lounean toimistolla Salossa. 

Espinassa annettiin tukea Kasperin käyttöönottoon, jotta siirtyminen tapahtuisi mahdollisimman pehmeästi.

”Meillä oli huoli, pysyykö tietomme muuttumattomina, kun dataa siirretään vanhasta järjestelmästä uuteen. Saimme Espinalta tarkat ohjeet minkälaista tietoa meidän pitäisi toimittaa heille ja mistä tieto voisi oikeassa muodossa löytyä. Kun Espina oli vienyt tietomme järjestelmään, saimme analyysit. Jos jotain poikkeamia löytyi, ne korjattiin Espinan konsultin kanssa.” 

”Espina vakuutti meidät asiantuntemuksellaan. He osasivat hyvin nopeasti vastata akuutteihin käyttöomaisuutta koskeviin kysymyksiimme. Kasperiin käyttöön siirtyminen koettiin meillä lopulta hyvin helpoksi. Työmäärä, mitä se vaati oli kohtuullinen. Kiitos tästä kuuluu Espinalle. On ollut ilo lähteä käyttämään järjestelmää Lounean porukkamme kanssa”, kertoo Heli Kylmäniemi Lounealta. 

”Ja mikä parasta, olemme säästäneet aikaa!”

Heli Kylmäniemi hehkuttaa Kasperin aikaansaamia hyötyjä:

”Kasperista on ollut konkreettista hyötyä Lounealle: raportoitavuus käyttöomaisuudesta on huomattavasti parempi kuin aiemmin, saamme kaikki tiedot tästä yhdestä järjestelmästä eri tarkoituksiin, niin kuukausikirjanpitoon tilinpäätöksen, kuin tarvittaessa johdolle raportoitavaksi. Ja mikä parasta, olemme säästäneet aikaa! Keskeneräisten investointien valmistuttaminen toimii nyt huomattavasti nopeammin kuin aikaisemman järjestelmän kanssa.”

Ota yhteyttä

Puhelin: (09) 5866 0200
Sähköposti: kasperi@espina.fi

Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön, niin
olemme sinuun yhteyksissä mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.