Asiakastarina: Särkänniemi Oy

Huvipuisto Särkänniemi luottaa Kasperi-sovellukseen käyttöomaisuuskirjanpidossa

Vuonna 1966 perustettu Särkänniemi on Suomen toisiksi suurin huvipuisto ja Tampereen alueen merkittävin vetovoimatekijä. Särkänniemi tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille; monipuoliseen huvipuistoalueeseen kuuluvat tunnetun Näsinneulan näkötornin lisäksi akvaario, planetaario sekä Koiramäen eläinpuisto. Olennainen osa huvipuiston liiketoimintaa ovat suuret laiteinvestoinnit, jotka pitävät kohteen elinvoimaisena ja houkuttelevana vuodesta toiseen. Mittavan käyttöomaisuuden hallintaan liittyvät haasteet huvipuisto on ratkaissut Kasperi-pilvipalvelun avulla.

“Särkänniemen liikevaihto on noin 20 miljoonaa vuosittain ja taseessa käyttöomaisuutta on yli 25 miljoonaa. Hoidamme koko taloushallinnon neljän hengen tiimillä massiivisia laiteinvestointeja myöten, joten käyttöomaisuuden hallinta ja ylläpito on kriittinen osa työtämme. Siihen olemme löytäneet merkittävää apua Espinan Kasperi-sovelluksesta, kertoo Särkänniemen talouspäällikkö Heidi Paasikoski.

Käyttöomaisuusohjelmisto tukee tulevaisuuden suunnittelua ja budjetointia

Laitehankinnat aiheuttavat Särkänniemelle kuluja niin teemoituksen, kioskien kuin myös erilaisten maansiirtotöiden muodossa. Huvipuiston toiminnassa Kasperi-sovellus on osoittautunut suureksi avuksi erityisesti investointien suunnittelussa sekä valtavan käyttöomaisuuden ylläpitämisessä. Kun ohjelmiston vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi, Espina huolehti kokonaisvaltaisesti sen käyttöönotosta mukaan lukien kirjanpidon ja verotuksen täsmäytyksestä sekä pienten kirjanpidollisten virheiden korjaamisesta.

“Päätimme vaihtaa Kasperiin, koska edellinen ohjelmistomme oli tullut tiensä päähän. Uuden pilvipalvelun tavoitteena oli saavuttaa entistäkin joustavampi budjetointi ja tehdä investointiprojektien suunnittelusta ja toteutuksesta helpompaa. Kasperin käyttöön ottaminen oli meille todella helppoa; lähetimme vanhasta ohjelmasta tietokantakopion, ja Espina hoiti ohjelmiston käyttöönoton meidän puolestamme”, Heidi lisää.

Asiantunteva kumppani huolehtii ohjelmiston sujuvasta käyttöönotosta

Särkänniemen vanha ohjelmisto vaihtui uuteen nopeasti – koko projekti saatiin valmiiksi ainoastaan muutaman työpäivän aikana. Käyttöönotto piti sisällään teknisen konversion vanhasta ohjelmasta, dokumentoinnin, saldojen täsmäytykset, liittymärajapintojen muokkaukset ja testaukset sekä Kasperin käyttöön liittyvän koulutuksen. Heidin mukaan uuteen ohjelmistoon rutinoiduttin nopeasti ja se on lunastanut lupauksensa, sillä huvipuiston taloutta voidaan suunnitella ja budjetoida nyt helposti useita vuosia eteenpäin. Lisäksi näppärän ohjelman ansiosta pieneltä taloushallinnon tiimiltä on vapautunut aikaa muiden tehtävien hoitamiseen.

Espinalla on erinomainen ymmärrys taloushallinnosta ja heillä oli tarjota meille paras mahdollinen tuote. Olemme saaneet heiltä ammattitaitoista neuvontaa nopeasti aina, kun sitä olemme tarvinneet. Voisin suositella Espinaa, sillä heiltä saa laadukkaat tuotteet ja erittäin pätevää palvelua”, Heidi kiittelee

Ota yhteyttä

Puhelin: (09) 5866 0200
Sähköposti: kasperi@espina.fi

Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön, niin
olemme sinuun yhteyksissä mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.